Altijd verse kruiden met Click and Grow

Het klinkt altijd zo makkelijk, je eigen kruiden en groenten kweken in je indoor moestuin. Maar ergens gaat er bij mij toch altijd wat mis, want ik heb nog niet één AH moestuinplantje tot leven kunnen wekken. Nu schijnt de Smart Garden van Click and Grow hier de ultieme oplossing voor te zijn. Time to test! 

First impression Smart Garden

Bij het openen van de Smart Garden word ik direct enthousiast. De verpakking heeft een mooi design en slimme tips zijn al in de verpakking verwerkt. Heel handig, want come on. Wie leest er nou de handleiding? De Smart Garden zelf ziet er clean en modern uit, een mooie toevoeging voor je keuken. En ook heel fijn; hij is 'plug and play' en werkt al met slechts drie stappen; stop de capsules in de Smart Garden, beetje water toevoegen, stekker erin en hoppa. Dit klinkt te easy, maar is het ook echt. 

Review: Click & Grow Smart Garden - WVM - Wonen Voor Mannen - indoor moestuin, kruidentuin, groene vingers, basilicum, koken, review

Handige tips

Na de supereasy set up ben ik wel tegen een aantal kleine probleempjes gelopen. Zodra je de stekker inplugt start de cyclus, dit houdt in: 16 uur aan, 8 uur uit. Laten we wel wezen, die ledlamp is rete-fel. Denk dus goed na waar je de Smart Garden plaatst, voordat je hem aansluit. Niet in de buurt van je bed bijvoorbeeld, maar ook voor een raam is niet heel buurvriendelijk.

Zo heb ik een aantal keer het ding moeten verplaatsen waarbij je dus ook steeds de cyclus reset. Aangezien mijn buurman regelmatig 's nachts een OCD-discofeestje houdt, (lees: 23 keer de lamp aan en uit zetten) heb ik niet heel veel rekening met hem gehouden. Toen na een tijdje mijn basilicumblaadjes bruin uitsloegen heb ik echter de bijbehorende app moeten raadplegen en wat bleek? De tocht van het raam heeft mijn plantje bijna gekilled. 

Review: Click & Grow Smart Garden - WVM - Wonen Voor Mannen - indoor moestuin, kruidentuin, groene vingers, basilicum, koken, review

Smart Garden app

Wat dat betreft is de app heel handig. Je krijgt automatische meldingen wanneer het water op is, en kunt de groei van je plant bijhouden. Helaas werkt de camera-functie niet, waarbij je tussendoor foto's van de groei had kunnen maken. Dat is dan wel jammer.

Toch moet ik zeggen dat ik inmiddels al een aantal keer mijn avondeten heb kunnen opfleuren met heerlijk verse basilicum en zelfs verse pesto heb gemaakt. De geur en smaak van de basilicum is heel intens alsof je proeft dat het met liefde is gekweekt. Mijn plantje is met veel enthousiasme tot leven gewekt, met ontzettend veel genot geconsumeerd en last but not least; hij leeft nog steeds! Missie dubbel en dwars geslaagd. 

Thanks Smart Garden, ik heb weer vertrouwen in mijn gardening-skills. 

MEER WOELT