Mobiel wonen is de toekomst

Niemand weet wat de toekomst gaat brengen. Één ding is zeker, alles verandert. Of het nou gaat om de laatste gadgets of om totaal nieuwe manieren van denken. Nu is het bijvoorbeeld heel normaal dat je huis op één plek blijft staan. In de toekomst willen we misschien wel een huis dat je met je mee kunt brengen. Vandaar dit mobiele huis.

Samenwerking

Het huis heet de Alpod. Het is een exclusief high-tech pod huis ontworpen door de samenwerking van architectenbureau's James Law Cybertecture, Aluhouse en designbureau ARUP. Het futuristische interieur is gebaseerd op een moderne flexibele woonruimte. Met air-conditioning, speciaal licht design, hoge ramen, dakramen, een keuken en badkamer heeft de pod alles wat je nodig hebt.

mobiel wonen is de toekomst - alpod - wonen voor mannen

mobiel wonen is de toekomst - alpod - wonen voor mannen

Multifunctioneel

De pod is ontworpen om mobiel te zijn, daarom moest het van sterk maar licht materiaal zijn. Ze hebben gekozen voor aluminum. Het is zo makkelijk te vervoeren en op te zetten. Naast dat je er in kan wonen, kan de Alpod ook gebruikt worden als mobiel vakantiehuis, kantoor, expositieruimte of winkel.

mobiel wonen is de toekomst - alpod - wonen voor mannen

mobiel wonen is de toekomst - alpod - wonen voor mannen

Flats van pods

In de toekomst zullen de pods ook op elkaar gestapeld kunnen worden. Zo zullen er dus flats van verschillende pods ontstaan. Heb je het wel weer gehad in de flat, dan ga je met je hele pod weer ergens anders heen. Makkelijk, toch?

Wil je wel futuristisch wonen maar liever op één plek? Kijk dan eens naar dit huis in Spanje.

Lees ook:

Tijd voor een nieuwe hobby

Acht bijzondere hotelbars

Organisch en fresh interieur

 

MEER WOELT